prosze wszystkich o pomoc ...:***
pilne!!: wrrr przedstaw liczbee w postaci 2m,gdzie m jest liczba calkowita:
a)(162:23)*4
b)(43)−2:643
c)32−3*(2−3)−5
d)(8−6:4−6)−1
3 lut 20:06
Łukasz: ((44)2:23)*22=29
3 lut 20:10
pilne!!: tam gdzie jest do góry 2 miał byc minus i gdzie jest ta 3 tez
3 lut 20:20
pilne!!: powie mi chociaż ktoś jak to się robi

?
bardzo bym prosiła

...
3 lut 20:42
Basia:
16=2
4
4=2
2
| | (24)2 | | 28 | |
= |
| *22 = |
| *22 = 25*22 = 27 |
| | 23 | | 23 | |
pozostałe tak samo
korzystasz z wzorów:
a
n*a
m = a
n+m
(a
n)
m = a
n*m
3 lut 20:47
pilne!!: i tak nie rozumiem
3 lut 20:52