Szeregi
Pattti: ROZWIAZ ROWNANIE
a1+a2+a3+a4+...=4
an=n*x
2/2
n−1
poprosze jeszcze raz o pomoc
11 sty 20:13
Konrad: tak przy x2 powinno byc x2n
11 sty 20:15
Konrad: widzialem gdzies to zadanie i widze teraz w ksiazce ze tak jest wiec pattti musialas sie
pomylic
11 sty 20:15
Pattti: dokladnie dzieki ale czy pomozesz albo ktos inny?
11 sty 20:31
Lech: Napisz poprawnie tresc zadania !
11 sty 20:40
Pattti: Rozwiaz rownanie
a1+a2+a3+a4+...=4
an=n*x2n/2n−1
11 sty 20:49
Lech: | | n*x2n | |
Czyli : a1 +a2 + ........+an = 4 oraz an = |
| ? ? |
| | 2n−1 | |
11 sty 20:53
Pattti: tak dokladnie Lech
11 sty 20:53
Pattti: Leszku pomozesz?
11 sty 21:32