rozkład normalny
zielony: Zakładając że zmienna X ma rozkład N(0; 1), znajdź następujące
prawdopodobieństwa, korzystając z tablicy statystycznej:
a) P(X < 1,34),=0,90988
b) P(X > 0,37),=0,35569
c) P(X > −0,15),?
d) P(X < −2,32),?
e) P(1,32 < X < 1,93),?
f) P(−1,34 < X < −0,12),?
g) P(−1,63 < X < 2,13).?
czy może ktoś sprawdzić 2 pierwsze i pomóc przy kolejnych?
11 sty 18:47
Pytający:
2 pierwsze dobrze.

c) P(X > −0,15)=1−P(X < −0,15)=1−(1−P(X < 0,15))=P(X < 0,15)
f) P(−1,34 < X < −0,12)=P(X < −0,12)−P(X < −1,34)=1−P(X < 0,12)−(1−P(X < 1,34))=
=P(X < 1,34)−P(X < 0,12)
11 sty 19:04