hmmm prosze o pomoc
;/: pomocy

rzedstaw liczbe w postaci a
m,gdzie m jest liczba calkowita:
a)125
3 * 0,2
−7
b)0,01 * 16 * 5
4
c)2
4 * 9
2 * 36
−5
3 lut 19:58
Łukasz: a) (53)3*57=59*57=516
3 lut 20:07
Basia:
125 = 5
3
0,2 =
210 =
15 = 5
−1
125
3*0,2
−7 = (5
3)
3*(5
−1)
−7 = 5
9*5
7 = 5
16
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
| | 4 | | 54 | |
0,01*16*54 = 0,16*54 = 16100*54 = |
| *54 = 4* |
| = 4*52 = 4*25 = |
| | 25 | | 52 | |
100=10
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2
4*9
2*36
−5 = 2
4*(3
2)
2*(2*2*3*3)
−5 =
2
4*2
−5*2{−5}*3
4*3
−5*3
−5 = 2
−6*3
−6 = (2*3)
−6 =6
−6
3 lut 20:09
pilne!!: dziekuje mam prozbe

a)32
−2:(64
3*(
12−3)
b)(
23)
−3*(
278)
−3*1,5
3 lut 20:18
pilne!!: BO NIE UMIEM JESZCZE TYCH 2 CIEZKIE SA:(
3 lut 20:18
Basia:
32−2:(643*(12)−3)
tak to chyba powinno być ?
3 lut 20:26
Basia:
| | 2 | | 33 | | 3 | |
( |
| )−3*( |
| )−3* |
| = |
| | 3 | | 23 | | 2 | |
(
32)
−7 = (
23)
7
3 lut 20:30
pilne!!: pomylilam sie soryyy

w tym a zle przepisalam
3 lut 20:31
Basia:
Ja się na prawdę nie nabijam, ale z polskiego też zdajecie maturę.
prośba bo prosić
3 lut 20:33
pilne!!: wiem ... ale szybko pisze i nie zwracam uwagi na błędy ....
3 lut 20:35
Basia:
32
−2:(64
3*(
12)
−3)=
(2
5)
−2:((2
6)
3*((2)
−1)
−3) =
2
−10:(2
18*2
3) =
3 lut 20:37
3 lut 20:38
pilne!!: dziękuje

** bardzo ...
3 lut 20:40