sin2(x−2) | ||
1 | ||
x2+x−6 |
3 | ||
2 | ||
xctg2x |
1 | ||
3 | ||
1−41/X |
|2x−4| | ||
4 | ||
√2x−2 |
sin2(x−2) | sin2(x−2) | sin2(x−2) | 1 | 2*1 | |||||
= | = 2* | * | → | ||||||
x2+x−6 | (x−2)(x+3) | 2(x−2) | x+3 | 5 |
3 | 3tg(2x) | 6tg(2x) | |||
= | = | → 6*1 | |||
x*ctg(2x) | x | 2x |
1 | ||
x→0− ⇒ | →−∞ ⇒ 41/x→0 | |
x |
1 | 1 | ||
→ | |||
1−41/x | 1−0 |
|2x−4| | |√2x−2|*|√2x+2| | ||
= | = | ||
√2x−2 | √2x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |