matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
keep_it_pale:
1.Wyznaczyć elastyczność dla funkcji liniowej: f()= ax+b, oraz dla funkcji g(x)=ax
a
, następnie je porównać.
11 sty 16:53
Basia:
x
E
F(x)
=
*F'(x)
F(x)
więc w czym problem?
11 sty 16:59