Trygonometria
Maciek:
![rysunek](rys/136180.png)
W trójkącie ABC oblicz długości boków i miarę trzeciego kąta. α=20 stopni, γ=120 stopni i c=6
11 sty 16:49
Mila:
Twierdzenie sinusów zastosuj.
11 sty 17:02
Maciek: Problem w tym że samodzielnie przerabiam ten dział i nie do końca wszystko rozumiem. Za sin 40
mam podstawić jakieś przybliżenie?
11 sty 17:12
Basia: albo przyjąć wartość przybliżoną z tablic, albo zostawić tak:
jak się człowiek bardzo uprze to policzy bez tablic sin40 i sin20, ale nie wiem czy akurat o
to chodzi, a liczenia trochę będzie i na dodatek równanie st.3 do rozwiązania; może być
trudno, więc raczej z tablic
11 sty 17:35