wyrazenia algebraiczne
gość: wykonaj działania a następnie oblicz wartość wyrażenia dla x i y
4x2 − (x−2y)2+2x2y−3xy dla x = −,05 y=2
Proszę tylko o sprawdzenie, wynik = −14,25
10 sty 21:15
gość: może ktoś przeliczyć i sprawdzić?
10 sty 21:20
10 sty 21:23
gość: a masz 6x
2 − x
2 4y
2 +xy

?
10 sty 21:26
mat:
4x
2−x
2+4xy−4y
2+2x
2y−3xy=
3x
2+xy−4y
2+2x
2y
10 sty 21:33
gość: przepraszam, ominęłam jeda literę 4x2y − (x−2y)2+2x2y−3xy tak było w zadaniu
10 sty 21:35
10 sty 21:39
gość: dzięki za pomoc
10 sty 21:50