n | ||
Uzasadnic ze ciag o wyrazie ogólnym bn=cos | ×π nie ma granicy | |
3 |
n | ||
bn=cos | *π | |
3 |
n | ||
Uzywaj nawiasow , zapis : bn = cos | *π oznacza ze liczba π jesr mnozona do | |
3 |
n π | ||
bn = cos ( | ) | |
3 |
n | ||
bn=cos | π o tak | |
3 |
6nπ | ||
b6n = cos | = cos(2nπ) = 1 | |
3 |
3(2n+1)π | ||
b6n+3 = b3(2n+1) − cos | = cos((2n+1)π)= −1 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |