wykonaj dzialania na liczbach zespolonych
3xZ : co tu jest dobrze ?
wykonaj dzialania na liczbach zespolonych
a) (4−7i)(−3+2i)=
−12+21i+8i−14i
2=
−12+29i−14(−1)=
−12+14+29i=
2+29i
2i
10 sty 21:08
Qulka: 1−i2 = 1+1 = 2 więc w drugim 2i/2 = i
10 sty 21:10
3xZ : dzieki a masz pomysl na te przyklady?
1) −7(−3+2i)−(5−11i)(4+i)
2
| | (5+2i)(8−i)−7i | |
2) |
| |
| | (1−2i)2+(1+2i)2 | |
11 sty 00:07
5-latek: Nr 3 Podnoszsenie do potegi trzeciej jeszcze nie jest uciazliwe
albo a3= a2*a
11 sty 00:12
Qulka: przecież dobrze liczysz.. to tak samo jak te poprzednie
11 sty 14:57