matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka z e
zzz:
Prosta całka Czy ∫e
3
x
= e
3
x
?
10 sty 19:43
kochanus_niepospolitus:
1
nie ...
e
3x
3
jak nie widzisz tego, to zrób podstawienie: t = 3x ; dt = 3dx
10 sty 19:44
zzz:
Nie widzę tego właśnie
a tak jest zawsze i zapominam o tym
10 sty 19:49