matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty funkcji i granice
danik61:
1. Wyznacz wszystkie granice funkcji f(x) = x
2
+ 3x/ x + 1 2. Oblicz granice: Lim
√
3−x
− 2/x
2
+ 1 x−>−1
10 sty 19:26
jc:
(1) a≠0, lim
x→a
f(x)=f(a)=a
2
+4 (2) granica = 1
10 sty 19:37