matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
granice:
(1−x)
c
o
s
(
π
x
/
2
)
=e
c
o
s
(
π
x
/
2
)
*
l
n
(
1
−
x
)
wykładnik metodą H (−sin(πx/2)*π/2*(1−x)*ln(1−x))/1=0/1=0 e
0
=1 dobrze?
10 sty 19:25
Basia:
przy x dążącym do czego?
10 sty 23:44