funkcja liniowa z wartoscia bezwzgledna i rownanie z dwiema
Kamil: f(x)= |2x+4|−2x+3 Polecenie: Narysuj wykres funkcji
pokaże ktoś jak się rozwiązuje takie zadanie? Chodzi mi o inna metodę niż liczenie każdego x
osobno(tabelka)
przy okazji rownanie z wartoscia bezwzgledna w wartosci bezwzglednej jak sie rozwiazuje?
|3−|x+2| | = 1 mam takie rownanie i co mam zrobic najpierw? prosze o pomoc
10 sty 19:16
5-latek: f(x)= 2|x+2|−2x+3
dla x≥−2
f(x)= 2(x+2)−2x+3 uporzadkuj to
dla x<−2
f(x)= 2(−x−2)−2x+3 uporzadkuj to i narusyj wykres tej funkcji
10 sty 19:26
Qulka: drugie...
najpierw zewnętrzna
3−|x+2|=1 lub 3−|x+2|=−1
|x+2|=2 lub |x+2|=4
x+2=2 lub x+2=−2 lub x+2=4 lub x+2=−4
10 sty 20:18
5-latek: Dobry wieczor
Qulka
10 sty 20:26