Funkcje trygonometryczne
Tomek: Cześć, mam pytanko:
czy poprawnie przekształciłem poniższy wzór ?
| | π | | 1 | | 1 | |
2sin( |
| −πx) = 2sin π (−(x− |
| )) = −2sin π(x− |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
10 sty 17:06
Tomek: Proszę kogoś bardzo o sprawdzenie
10 sty 17:49
Klaudia: Mi też tak wychodzi więc raczej dobrze
10 sty 17:52
Mila:
=2cos(πx)
10 sty 18:07
Tomek: Moglibyście jeszcze upewnić mnie co do poprawności tego ...
| | 2π | | π | | π | |
−sin( |
| − 2x) = −sin2(−(x− |
| )) = sin2(x − |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
10 sty 18:45