Oblicz pochodna
Mati: Oblicz pochodna f'(x)= (ex)2
w przykładzie nie ma nawiasu
10 sty 14:58
Maciek: 2ex
10 sty 14:59
Jerzy:
To co jest ? f(x) = e2x , czy: f(x) = ex2 ?
10 sty 15:00
Jerzy:
@Maciek ... może teraz Ty "użyj mózgu" jak radziłeś dzisiaj innym.
10 sty 15:02
Blee:
Dobrze kombinowales ale zapomniales o pochodnej wnetrza
10 sty 15:02
Mati: @Jerzy ta druga wersja
10 sty 15:02
Jerzy:
Przecież nie wiadomo, jaka jest funkcja , raczej sztuczny zapis : ex2
10 sty 15:03
Jerzy:
f'(x) =2x*ex2
10 sty 15:03
Blee:
Nawias mowi nam ze jest to e2x
10 sty 15:04