matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz uklad rownan o niewiadomych x,y: (x+y)/(x-y) + (x-y)/(x+y) = 10/3 x^2+4k
jagna:
Rozwiaz uklad rownan o niewiadomych x,y: (x+y)/(x−y) + (x−y)/(x+y) = 10/3 x
2
+4ky+(k
2
−1)=0
10 sty 14:02
Benny:
Z pierwszego
x
2
+2xy+y
2
+x
2
−2xy+y
2
10
=
x
2
−y
2
3
5
x
2
+y
2
=
(x
2
−y
2
)
3
2
7
x
2
=
y
2
3
3
2x
2
=7y
2
7
x
2
=
y
2
2
7y
2
+8ky+(k
2
−1)=0
10 sty 14:09
Benny:
7y
2
+8ky+2(k
2
−1)=0
10 sty 14:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick