matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
www:
f'(x) = 8
x
f(x) =
pomocy
10 sty 10:00
A@A:
f(x) = ∫ 8
x
dx = 8
x
/ln 8 + C , jest to calka elementarna !
10 sty 10:03
Jerzy:
1
f(x) = ∫8
x
dx =
8
x
+ C
ln8
10 sty 10:04