Pole pod wykresem-całki
Takosen: Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi
x2+y2=16 x2=6y dla y≥1/6x2
Podstawiając granice od −2√3 do 2√3 dostaję liczbę minusową pod pierwiastkiem i nie wiem co
jest źle
10 sty 09:52
jc: Napisz pierwiastek, z którym masz kłopot.
10 sty 10:20
A@A: Oblicz : P = 2 [ ∫ √16−x2 dx −∫ x2/6 dx ] , w granicach od 0 do 2√3
Powodzenia !
10 sty 10:24
Jerzy:
A jakim to cudem dostajesz liczbę ujemną:
√16 − (2√3)2 = √16 − 12 = √4 = 2
10 sty 10:34
Takosen: Dzięki wszystkim już wiem co miałem źle
10 sty 11:19