matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że log2 = 0.30 i log3=0.48, oblicz: log5
uczeń:
Wiedząc, że log2 = 0.30 i log3=0.48, oblicz: log5
3 lut 18:52
AS:
Wartość log3 = 0.48 nie jest potrzebna do obliczenia log5.
10
log5 = log
= log10 − log 2 = 1 − 0.30 = 0.7
2
3 lut 19:12