matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz trudną całkę
Whale:
Oblicz całkę ∫(1+2x
2
)e
x
2
9 sty 21:45
Mariusz:
∫e
x
2
dx+∫x(2xe
x
2
)dx=∫e
x
2
dx+xe
x
2
−∫e
x
2
dx =xe
x
2
+∫0dx =xe
x
2
+C
9 sty 22:29