matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba naturalna
oaza:
Uzasadnij że liczba
√
4+2
√
3
*
√
4−2
√
3
jest liczbą naturalną.
9 sty 18:47
Janek191:
=
√
( 4 + 2
√
3
)*(4 − 2
√
3
)
=
√
16 − 12
=
√
4
= 2
9 sty 18:48
oaza:
Dziękuję bardzo za pomoc
9 sty 18:51