matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wspolczynnik a i b
malinowyraj:
funkcja y=ax
2
+bx−8 dla x=−3 przyjmuje wartosc najwieksza wynoszaca 1. oblicz wartosc wspólczynnika a i b
9 sty 16:20
Basia:
−b
= −3
2a
−b = −6a b = 6a f(−3) = 1 a*9−3b−8=1 układ równań b=6a 9a−3b=9
9 sty 16:29