matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że log2 = 0.20 i log3=0.35, oblicz: log18
uczeń:
logarytmy Wiedząc, że log2 = 0.20 i log3=0.35, oblicz: log18
3 lut 18:37
diunaj:
log2 + log3 + log3 = log18 ⇔ 0,20 + 0,35 + 0,35 = log18
3 lut 18:40