matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Alky:
Policzyć przez części: ∫
√
x
arctg
√
x
dx
9 sty 15:46
Basia:
u=arctg(
√
x
) v'=
√
x
=x
1/2
1
1
2
2
u'=
*
v =
*x
3/2
=
*x
√
x
1+(
√
x
)
2
2
√
x
3
3
2x
√
x
1
1
2
=
*arctg(
√
x
) − ∫
*
*
*x
√
x
dx =
3
1+x
2
√
x
3
2x
√
x
2
x
*arctg(
√
x
)−
∫
dx =
3
3
1+x
potrafisz policzyć do końca?
9 sty 15:52
Alky:
Tak. Zapomniałem policzyć pochodnej złożonej przez co zadanie i wynik nieco się skomplikowały :X Dziękuje
9 sty 15:58
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick