czy dobrze zrobiłam ?
malinowyraj: dana jest funkcja fx=−4x−8x+5
p=−1
q=9 czyli postac kanoniczna to y=−4(x+1)2+9?
a iloczynowa jeśli x1=1/2 a x2=−2,5 to y=−4(x−1/20)(x+2,5)
9 sty 15:38
Janek191:
Pewnie jest
f(x) = − 4 x2 − 8 x + 5 ?
9 sty 15:39
malinowyraj: tak tak przepraszam za bład
9 sty 15:40
Janek191:
| | 1 | |
f(x) = − 4*( x − |
| )*(x + 2,5) |
| | 2 | |
9 sty 15:42
Basia:
dobrze; tam w nawiasie x−1/2 a nie x−1/20, ale to literówka, bo widzę, że x1 dobrze policzone
9 sty 15:44
malinowyraj: dziekuje
9 sty 15:44