Ciągi
RaBarbar: Jak obliczyć a0, a1, a2? Ze wzoru ai=ai−1+ai−2−ai−3 ?
Czy wzór na n−ty wyraz ciągu to n=ai−6?
9 sty 11:04
Blee: Trzy poczatkowe wyrazy musialy byc podane
9 sty 11:06
RaBarbar: A czy a0 to a0 = a*0 − 1+ a*0 − 2 − a*0 −3? I analogicznie dla a1 i a2? Żaden z wykazów nie był
podany.
9 sty 11:10
Blee:
To nie jest ai tylko a
i oraz a
i−1 a nie ai−1
To sa indeksy
9 sty 11:14
RaBarbar: Czyli jeśli do zadania został podany tylko wzór ai = ai−1 + ai−2 − ai−3 i prośba
o podanie trzech pierwszych wyrazów i n czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego zadania?
9 sty 11:20
Lech: Musi byc jeszcze podany wyraz a1 ,
9 sty 11:23
RaBarbar: I co można zrobić dalej ? załóżmy jakiś hipoteczny a1
9 sty 11:25
Blee:
Zapisz PELNA tresc zadania

Co to za n sie pojawil?
9 sty 12:19