Wiedząc, że log2 = 0.20 i log3=0.35, oblicz: log18
uczeń:
3 lut 18:35
uczeń: Wiedząc, że log2 = 0.20 i log3=0.35, oblicz: log18
3 lut 18:36
PRAWDOPODOBIEŃSTWO: log18=log(3*3*2)= log3+log3+log2=0,35+0,35+0,2=0,9
zgadza się odpowiedź?
czy to poziom podstawowy czy rozszerzony?
3 lut 18:42
uczeń: podstawowy, zgadza się dzięki!
3 lut 18:48
Jaca: 10log5 oblicz
3 mar 20:32
Krzysiek : Mozesz to policzyc tak log10=1
log2=0,301
| | log10 | |
log5= |
| = log10−log2 = 1−0,301=0,699 |
| | log2 | |
wiec 10log5=10*0,699=6,99
3 mar 20:59