Ciagi
5-latek: Ktore sposrod ciagow o wyrazie ogolnym
| | 1 | |
b) xn= 1 dla n parzystego i |
| dla n nieparzystego |
| | n | |
d) x
n= n[1−(−1)
n]
b) nie ma granicy (sa rozne dla n parzystego i n nieparzystego
| | 1 | | nπ | |
c) tutaj gracica to 0 bo |
| dazy do 0 a cos |
| bedzie raz 0 i (−1) |
| | n | | 2 | |
d) wychodzi mi tak
dla n parzystego
∞*0 (bedzie granica ta dazyc do 0?
dla n nieparzystego granica to
∞
Tutaj nie ma granicy
8 sty 21:49
5-latek:
8 sty 22:21
kochanus_niepospolitus:
w (d) nie ma symbolu nieoznaczonego (dla parzystego 'n') bo masz n*0 (dokładnie 0, a nie tylko
nieskończenie bliską zeru liczbę) ... więc n*0 = 0 ... koniec kropka
Więc tak ... granicy tutaj nie będzie.
8 sty 23:18