walec
pikselek: pole przekroju osiowego walca wynosi 64 pierwiastki z trzech Kąt nachylenia przekątnej
przekroju osiowego do tworzącej walca wynosi 30 stopni. Oblicz objętość i pole powierzchni
całkowitej walca Pomóżcie proszę
8 sty 20:00
kochanus_niepospolitus:

α = 30
o
więc:
| a | |
| = tg30 o ⇔ a = ....b  |
| b | |
64
√3 = a*b ⇔ a = ...

b = ...

W takim razie:
V = ...

P
c = ...
8 sty 20:03
kochanus_niepospolitus:
ach ten rysunek ... tak ciężko go samemu zrobić
8 sty 20:04
pikselek: pomozecie trochę więcej proszę bo z tego to jestem NOGA
9 sty 15:23
5-latek: edka pikselek , zumba Maciek przestan sobie robic jaja .
9 sty 15:26
pikselek: ja to Ja nikt inny Jak nie chcecie pomóc to sorrry może gdzie indziej ktoś pomoże
9 sty 15:31
pikselek: nie każdy tak jak Wy ma matematykę we krwi to jest moja zmora
9 sty 15:33