fizyka
wpisz, a otrzymasz : Kulę karabinową wystrzelono poziomo z szybkością początkową v0 = 820 m/s.
Zasięg strzału wyniósł l = 410 m.
Lufa znajdowała się na wysokości?
wiem tylko, że powinno wyjść 1,25m. pomoże ktoś?
8 sty 19:20
wpisz, a otrzymasz : ktoś zrobi jeszcze to: Nieruchome dotąd ciało zaczyna poruszać się
z przyspieszeniem o wartości a = 0,8 m/s2.
W ciągu trzeciej sekundy ruchu przebędzie drogę

8 sty 19:24
wpisz, a otrzymasz : haloooo....
8 sty 20:17
Janek191:
2.
S = S
3 − sS
2 = ( 0,5*0,8*3
2 − 0,5*0,8*2
2) m = ( 3,6 − 1,6) m = 2 m
8 sty 20:26
Janek191:
1.
z = v
0*
√2 h/g
√2 h/10 = 0,5
√h/ 5 = 0,5
h = 1,25
h = 1,25 m
=============
8 sty 20:30
Janek191:
Miało być S = S3 − S2
8 sty 20:31