trygonometria
sylwester: wyznacz zbiór wartości i miejsca zerowe funkcji f(x)=sin(x+IxI) dla x ∊ <−2π, 2π>
3 lut 18:24
PRAWDOPODOBIEŃSTWO: f(x)=sin(x+IxI)
sin(x+IxI)=0
1. x≥0 v 2.x<0
sin2x=0 sin0=0
sin2x=sin0 x∊(−
∞,0)
2x=0+kπ
| | π | | 3 | |
miejsca zerowe x∊ (−∞,0) U { |
| , π, |
| π, 2π} |
| | 2 | | 2 | |
zb.wart.
f(x)=sin(x+IxI)
sin(x+IxI)≥−1 i sin(x+IxI)≤1
rozwiąż nierówność z niewiadomą w module i poza.
drugi analogicznie.
muszę lecieć.
jak możesz to napisz mi jutro, jeśli się dowiesz, czy dobrze zrobione

powodzenia.
3 lut 18:36
sylwester: dziekuje bardzo

ja mam teraz ferie

wiec nie wiem czy zadanie jest wykonane poprawnie...
jeszcze raz dzieki pozdrawiam
4 lut 14:05