trygonometria
sylwester: | | sin2x−sinx | |
rozwiąz równanie |
| =0 dla x∊<0, 2π> |
| | tgx | |
3 lut 18:01
PRAWDOPODOBIEŃSTWO:
(sinx−1)cosx=0
sinx=1 cosx=0
| | π | |
x= |
| +2kπ/sprzeczne sprzeczne |
| | 2 | |
x∊Φ
3 lut 18:05
PRAWDOPODOBIEŃSTWO: napisz czy się zgadza z odpowiedziami. jeśli nie to podaj poprawny wynik. będę szukać błędu.
chętnie pomogę z trygonometrii. przede mną matura rozszerzona, więc dobrze by było
poćwiczyć... zwłaszcza, że to dział w którym czuję się średnio.
3 lut 18:11
sylwester: niestety odpowiedzi nie posiadam jest to zadanie z kartki nie z żadnego zbioru.
bardzo dziekuje za pomoc
3 lut 18:18