matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ce
cieplo:
Ile ciepła wydzieli się przy doskonale niesprężystym zderzeniu kul o masach m1 = 20 g i m2= 50 g, poruszających się przed zderzeniem z prędkościami v1 = 2 m/s i v2 = 5 m/s, po tej samej prostej?
8 sty 17:09
cieplo:
8 sty 17:58