nietypowa całka
Kamil: Sorki, że tak męczę z tymi całkami, ale sprawiają mi lekką trudność, w szczególności nietypowe.
nie wiem nawet jak to ruszyć.
8 sty 14:57
karty do gry : t = x − 1
8 sty 14:58
Kamil: t=x−1
dt=dx
| | (t+1)3 | | 1 | | 3 | | 3 | | 2 | |
∫ |
| dt=∫ |
| +∫ |
| +∫ |
| +∫ |
| |
| | (t)100 | | t97 | | t98 | | t99 | | t100 | |
coś w tym stylu?
8 sty 15:06
8 sty 15:06
karty do gry : W ostatniej całce 1 w liczniku.
Teraz wystarczy każdą policzyć.
8 sty 15:07
Kamil: ok, dzięki wyszło.
najciężej jest wpaść na pomysł, później już szybko idzie
8 sty 15:08