matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra(Macierze) Czy lewa strona równa sie prawej
michal :
det|λA|=λdetA A=[3] λA=[−6]
8 sty 02:39
Basia:
ogólnie nie; det|αA| = α
n
*detA gdzie n rozmiar macierzy kwadratowej prawdą to jest dla macierzy jednowymiarowej
8 sty 02:47