|log5√x| | ||
g(x) = | *log3x*logx81 | |
log5x2 |
|log5√x| | ||
g(x)= | − log3x*logx81 | |
log5x2 |
log381 | 4 | |||
przede wszystkim logx81 = | = | |||
log3x | log3x |
|log5√x| | 4 | |||
g(x) = | *log3x* | |||
log5x2 | log3x |
|log5x1/2| | |(1/2)log5x| | |||
g(x) = 4* | = 4* | = | ||
log5x | 2log5x |
|log5x| | |
log5x |
4 | 4 | |||
logx81= | to log3x* | =4 | ||
log3x | log3x |
0,5|log5x| | ||
g(x)= | +4 | |
2log5x |
1 | |log5x| | ||
g(x)= | +4 | ||
4 | log5x |
1 | log5x | 1 | ||||
dla x>1 log5x>0 to g(x)= | * | +4 = 4 | ||||
4 | log5x | 4 |
1 | −log5x | 1 | 3 | |||||
dla x∊(0,1) log5x<0 to g(x)= | * | +4= − | +4=3 | |||||
4 | log5x | 4 | 4 |
3 | 1 | |||
ZW={3 | , 4 | } −−− zb. dwuelementowy | ||
4 | 4 |
1 | |
*1 − 4 dla x≥5 | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |