matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
patrykkk:
3
√
−4
7 sty 20:41
Basia:
w zespolonych?
7 sty 20:44
patrykkk:
tak
7 sty 20:44
Basia:
−4 = 4*(cosπ + i*sinπ) i zastosuj wzory Moivre'a
7 sty 20:46
'Leszek:
Oblicz pierwiastki :
3
√
−1
, Wowczas z=
3
√
4
*
3
√
−1
= ....
7 sty 20:49