Proszę o pomoc
Rudzionsen_96: Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi:
a) y=2x2,y=8
b)−x2+2,y=|x|
c)y=√x,y=x
d)y=x2+2x,y=x+2
e)y=x2−x−6,y=−x2+5x+14
f)y=x2,y=1/2x2,y=3x
g)x*y=5,x+y=6
h)y=0,x=0,y=x2−1
i)y=x2+x−2,y=0
j)y2=2x+4,x+0
k)y=9,y=9−x2 i styczną do paraboli w punkcie x0=3
7 sty 20:15
Qulka:
2
a) ∫8−2x2 dx =64/3
−2
7 sty 23:28
Adamm: jaja sobie robisz
7 sty 23:34
Qulka:
1
b) ∫−x2+2−|x| dx =7/3
−1
7 sty 23:42
Qulka: c) ∫√x − x dx = 1/6
7 sty 23:46
Qulka: d) 4.5
7 sty 23:50
Qulka: e) całka od −2 do 5 druga − pierwsza = 343/3
8 sty 00:19
Qulka: f) od 0 do 3 ∫x2−x2/2 dx =4.5
od 3 do 6 ∫3x−x2/2 dx =9
razem 13.5
8 sty 00:46
Qulka: g) od 1 do 5 ∫6−x−5/x dx = 12−5ln5
8 sty 00:50
Qulka: h) od 0 do 1 ∫1−x2 dx = 2/3
8 sty 00:54
Qulka: i) 4,5
8 sty 00:56
Qulka: j) 16/3
8 sty 00:58
Qulka: k) 9/4
8 sty 01:03