matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę funkcji
Albertos:
lim x−>0 sin2x/3x Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
7 sty 15:21
iteRacj@:
sin(2x)
sin(2x)
lim
x−>0
(
) = lim
x−>0
(
)=
3x
1,5*2*x
1
sin(2x)
1
2
= lim
x−>0
[
*
] =
*1 =
1,5
(2x)
1,5
3
7 sty 15:39