1+cosx | ||
Mam za zadanie obliczyć pochodną z sin( | ). | |
sinx |
1+cosx | 1+cosx | 1+cosx | ||||
(sin( | ))' = cos( | ) * ( | )' = | |||
sinx | sinx | sinx |
1+cosx | (1+cosx)'(sinx) − (1+cosx)(sinx)' | |||
= cos( | ) * | = | ||
sinx | sin2x |
1+cosx | −sinx*sinx − (1+cosx)cosx | |||
= cos( | ) * | = | ||
sinx | sin2x |
1+cosx | −sin2x − cosx − cos2x | |||
= cos( | ) * | = | ||
sinx | sin2x |
1+cosx | −cosx−1 | |||
= cos( | ) * | = | ||
sinx | sin2x |
1+cosx | cosx + 1 | |||
= −cos( | ) * | |||
sinx | sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |