prosze pomózcie mi w tym zadanku
Julia: zad.1
a)Jaką wartość funkcji y=−0,125x+4 dla argumentu x=8 ?
b) Dla jakiego argumentu x funkcji y =−3x+34 osiąga wartość 34 ?
c)Oblicz miejsce zerowe funkcji:
* y=−2x+3
* y=13x+23
* y=x
3 lut 17:24
Julia: prosze pomozcie ...
3 lut 17:36
Łukasz: a)w równaniu y=−0,125x+4 za x podstawiasz liczbę 8, czyli:
y=−0,125*8+4=1+4=5
| | 3 | | 3 | | 3 | |
b)za y podstawiasz |
| |
| =−3x+ |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
−3x=0/:(−3)
x=0
c) za y podstawiasz 0 i szukasz pierwiastka równania liniowego, tak jak w poprzednim
podpunkcie.
3 lut 18:59
Maciek-Co SiĘ Stalo ?: czesc kachana jak myslisz ? ile to 2+2

?
3 lut 19:19