??
Marko Polo: Dziedziną funkcji f jest zbiór {−2,−1,0,1,2,3} Funkcja f każdemu argumentowi przyporządkowuje
jego kwadrat pomniejszony o 1.
Określ zbiór wartości funkcji
podaj wzór funkcji f
sprządz wykres funkcji
7 sty 12:12
5-latek: y=f(x)= x2−1
7 sty 12:14
Marko Polo: no to to wiem..
7 sty 12:24
PW: A po co w ogóle pytasz o takie głupstwa w takim razie?
7 sty 12:26
5-latek: Napisalem ci wzor funkcji
zeby okreslic zbior wartosci tej funkcji w miejsce x wstawiasz jej argumenty
f(−2)= (−2)2−1= 4−1=3
f(0)= 02−1= −1
f*(3)= 32−1=8
Policz dla brakujacych argumentiow i zaznacz te punkty na wykresie
Zbior wartosci to wypisz te wartosci funkcji ktore wyszly
7 sty 12:29
5-latek: dzien dobry
PW
7 sty 12:30
Marko Polo: PW To że dla Ciebie to głupstwa to nie znaczy że dla innych też. Pytam bo bo nie wiem, po to
jest to forum, takie to nie oczywiste?
Dzieki 5−latek
7 sty 12:35
PW: Mały Madralo, jeżeli pytasz i ktoś udziela odpowiedzi, to nie odszczekuj "no to to wiem".
Co to ma znaczyć? Że odpowiedź jest nieistotna, bo "to to wiesz", dopiero następne "problemy"
są trudne? Czy chcesz żeby wyłożyć wszystko "kawa na ławę", bo Ci się nie chce ruszyć głową i
lepiej spisać z ekranu?
To naprawdę są głupstwa. Masz funkcję określoną na 6−elementowym zbiorze, wiesz jakim wzorem
jest określona, i zgłaszasz pretensje, że nie podali zbioru wartości i nie narysowali obrazka?
A kiedy zamierzasz przestać być rozkapryszonym dzieckiem?
7 sty 18:02