matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagow
yfahocos:
Oblicz granite funkcji a) limx→0 =
x
2
−1
2x
2
−×−1
b) limx→3 =
x
2
−5×+6
x
2
−8×+15
c) limx→0 =
p {x+1}−1
×
d) limx→1 =
6
|x
2
−1|
e) limx→−
∞
= (3x
3
−6x
2
+7) f) limx→2
+
=
x
2
+5×−3
x
2
−4
7 sty 10:20
yfahocos:
c) limx→0 =
√
x+1
−1
x
7 sty 10:22