zad
pytanie: Podstawą czworościanu ABCS jest trójkąt prostokątny ABC o
przeciwprostokątnej AB = 20 cm i przyprostokątnej BC = 16 cm. Krawędź CS
jest prostopadła do płaszczyzny podstawy i ma długość równą krawędzi AC.
Punkty K, L, M, N są odpowiednio środkami krawędzi AC, BC, BS, AS.
Oblicz pole przekroju czworościanu płaszczyzną wyznaczoną przez punkty K,
L, M, N.
doszłam do takiego momentu
jest klmn to prostokat i KN=6 i nie wiem jak wyliczyc NM
6 sty 21:13
Mila:
NM || AB i punkty Mi N są środkami BS, AS⇔
6 sty 21:18
pytanie: dzięki juz czaje
6 sty 21:20