Rachunek Zbiorów
rmsplsl: X − przestrzeń zbiorów
A,B,C − jakieś zbiory zawarte w X
Oblicz A,B,C
X⋀A=C\B
X\C=B\A
równania są spięte klamrą
6 sty 20:56
Basia: co to znaczy "oblicz zbiory"?
6 sty 20:59
rmsplsl: Chodzi o przedstawienie zależności między innymi zbiorami. Nie wiem jaka jest odpowiedź ale np.
A = X−(AUB)
6 sty 21:01
Basia:

jeżeli X to przestrzeń to
A∩X = A
A=C\B ⇒ A⊂C i A∩B=0 ⇒ B\A = B ⇒ X\C=B ⇒ B∪C = X
6 sty 21:09
rmsplsl: W sumie logiczne, zapomniałem o tych własnościach, dzięki
6 sty 21:12