PREDKOSC
KuB: Z rury o polu przekroju poprzecznego S=5 dm2 wypływa woda w ilości q = 5 dm3 /s. Z jaką
prędkością wypływa woda z wylotu rury?
Odpowiedź to 10 m/s.
Jakieś wskazówki? Jak się za to zabrać? Proszę o pomoc.
6 sty 18:06
KuB:
6 sty 18:26
an: 10m=100dm⇒100dm/s*5dm
2=500dm
3/s
6 sty 19:15
KuB: Skąd wziąłeś/wzięłaś 10m? Co mi to daje?
6 sty 19:59
'Leszek: q= S*v ⇔ v= q/S = 1 dm/s = 0,1 m/s
6 sty 20:15
an: podajesz taką odpowiedź, pokazuję, że to nie możliwe przy danych w zadaniu
6 sty 20:22
mil: Raczej trzeba po prostu uwzględnić coś więcej niż Ty.
6 sty 21:36
Qulka: pewnie odp była 10 cm/s
6 sty 22:20
KuB:
7 sty 16:36