| logaa | 1 | |||
log2a = | = | |||
| loga2 | 5 |
| logaa | ||
log8a3 = 3log8a = 3 | ... i dokończ sam | |
| loga23 |
| logaa | 1 | |||
log2a = | = | |||
| loga2 | 5 |
| log2a |
| 1 | ||||||||||
log8a3 = 3log8a = 3 | = 3* | = | ||||||||||
| log28 | 3 | 5 |
| 1 | ||
log8a3 = log23a3 = log2a = | ||
| 5 |
| 2 | ||
w (c) jaka jest podstawa logarytmu? | ? | |
| 3 |
| 1 | ||
przepraszam | ||
| 2 |
| 1 | |
*(log1/216 + log1/2a) = | |
| 2 |
| 1 | log2a | |||||||||||
*(−4 + | ) = | |||||||||||
| 2 |
|
| 1 | |||||||||
−2 + | = −2− | = −2,2 | ||||||||
| −1 | 5 |
| loga a | ||
Basia a z jakiej własności jest log2 a= | skad jest ten ułamek? | |
| loga 2 |
| logcb | ||
logab = | ||
| logca |