matematykaszkolna.pl
Stereometria/sześcian Plumcia: Jaką długość ma przekątna sześcianu o krawędzi 10?
3 lut 16:55
R.W.16l: rysunekPitagoras, x2+y2=z2 masz rysunek, wywnioskuj cos podstaw coś To zielone ma długość a2
3 lut 17:00
Plumcia: jak znajdzie sie ktoś kto ma ochote to rozwiazac to prosze o calkowite rozwiazanie. Oprocz 35 zadań z matematyki mam jeszcze wypracowanie z Polskiego i sprawdzian z Biologii wiec wolalabym dostac gotowca bo sie ze wszystkim nie wyrobie
3 lut 17:04
R.W.16l: która klasa\szkoła? Jesteś taka leniwa, że jak poniżej liceum, to w liceum nie dasz sobie rady... trzeba robić, aby w przyszłości zarobić! aha − jaaaaaaaakże Ci współczuję PROSZĘ!: Przekątna sześcianu2=Krawędź sześcianu2+Przekątna podstawy2 x2=a2+(a2)2 x=a2+2a2 x=3a2
3 lut 17:10
Plumcia: nie jestem leniwa to po pierwsze a po drugie nie bylo mnie dlugo w szkole i nie bylam na ani jednej lekcji ze stereometrii wiec jak mam sobie z tymi zadaniami sama poradzic na piatek musze to wszystko zrobic a kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac..z reszta nikomu sie nie musze tlumaczyc nie chcesz pomoc to zamknij twarz i rozwiazuj inne zadania a nie czepiaj sie mnie skoro nie wiesz jak sprawa wyglada
3 lut 17:14
Plumcia: dziwne to twoje rozwiazanie..bo u mnie w odpowiedziach nie ma takiego wyniku....wiec chyba to nie jest dobrze rozwiazane...
3 lut 17:16
NIE R.W.16l: woow, pazurki analizując Twoją wypowiedź 1. nie było Cię na lekcji, to zostaje Ci: albo UZUPEŁNIĆ LEKCJĘ, albo przejrzeć PODRĘCZNIK, albo przeszukać INTERNET (wpisz stereometria lub pitagoras w google i masz co potrzebujesz pewnie w pierwszym lepszym wyniku) 2. miałaś sporo czasu by to zrobić przed piątkiem (nie wiem jak u Ciebie z feriami, ale ja mam, jeszcze tydzień... ONE TRWAJĄ DWA TYGODNIE NIE DWA DNI) 3. Prawda, nie musisz się tłumaczyć, ale jak to się mówi? "Dać jej palec, a ona weźmie całą rękę"? Masz podpowiedź jak to zrobić, a to, że ja zrobiłem źle nie usprawiedliwia Ciebie z myślenia co jest źle. Ale tutaj przyznam, że nie tylko Ty w tym górujesz... 4. "Zamknij twarz"? Ja Ci dałem radę, ale jakże prawdziwą, a Ty? Się nie dziwię, że nikt z Twoich znajomych nie chciał Ci wytłumaczyć, a uwierz mi, że ludzie (przynajmniej większosć) są na tyle uprzejmi, że wystarczy POPROSIĆ PS: Za błędy się płaci. Wypracowanie − jeden dzień, matma − moze 4 dni, a potem? 9 dni na tą Twoją biologię... A nie, jak pół świata, do której się zaliczasz − 11 dni nudów,, a potem 3 dni na wszystko − a wystarczy, hmm, godzina dziennie tego co pisałem wcześniej? BRAWO
4 lut 11:41
plumciaa: a skad ta pewnosc ze mialam juz ferie wyobraz sobie ze u mnie ferie zaczynaja sie dopiero za tydzien...i nie bede sie tlumaczyc dlaczego nie mialam i nie mam czasu bo ktos taki jak ty (zakladajacy z gory pewne rzeczy) z pewnoscia tego nie zrozumie...tak czy inaczej zadania moge przyniesc do poniedzialku wiec poradze sobie z tym sama bez pomocy takich "zyczliwych" i przemadrzalych osob jak ty...nie kazdy musi byc orlem z matematyki jesli ty jestes to gratuluje..ale zrozum tez tych ktorzy albo nie maja tyle czasu na nauke albo po prostu maja problemy z matma...pozdrawiam papa
4 lut 18:28