matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
taconienawidziłukiego:
Sprawdzic, czy zachodzi rownosc: (tgx+ctgx)
2
− (tgx−ctgx)
2
= 4
5 sty 17:51
Mila:
L=tg
2
x+2*tgx*ctgx+ctg
2
x−(tg
2
x−2*tgx*ctgx+ctg
2
x)= =tg
2
x+2+ctg
2
x−tg
2
x+2−ctg
2
x=4=P
5 sty 17:56
taconienawidziłukiego:
dziekuje
5 sty 18:00